Идвал ли е Нотариуса на заседания в спецсъда в кола

...
 
Идвал ли е Нотариуса на заседания в спецсъда в кола
Коментари Харесай

Идвал ли е Нотариуса на заседания в спецсъда в кола с полицейски буркан?

 

Идвал ли е Нотариуса на съвещания в спецсъда в кола с полицейски буркан? Само преди дни ръководителят на парламентарната комисия „ Божанов ” Никола Минчев от Политическа партия разкри две от имената на магистрати, посещавали частния клуб на обществено убития лобист – Емил Писков и арбитър Андон Миталов.

По този мотив източник от държавното обвиняване насочи въпрос до санкции по „ Магнитски ” Андон Миталов – идвал ли е Мартин Божанов – Нотариуса на ваши съвещания в спецсъда с кола с полицейски буркан и в качеството на какъв сте го допускали в зала взаимно с адв. Велимир Атанасов, апетитен за индивидът зад цялата скица?

Андон Миталов стана първият българин, попаднал под наказания от Съединени американски щати поради корупция. В изказване тогавашният държавен секретар Майк Помпео уточни, че в качеството си на длъжностно лице Миталов е взел участие в корупционни дейности, които подкопават върховенството на закона и съществено компрометират независимостта на демократичните институции в България.

фотография: narod

Спецсъдията кацна на мушката на Съединени американски щати, откакто пусна водача на Движение „ Русофили “ Николай Малинов, получил възбрана да напуща България поради шпионаж в интерес на Русия, да лети до Москва, с цел да получи специфична премия от Владимир Путин.

Спецсъдията Миталов е обсъждан даже при срещата на Бойко Борисов и президента Доналд Тръмп, призна тогава някогашният министър председател. Той съобщи, че не е съумял да изясни на Тръмп за стартирането на Малинов „ по какъв начин е допустимо, откакто прокуратурата и Министерство на вътрешните работи и ДАНС са арестували за шпионаж, има повдигнато обвиняване, по какъв начин български арбитър го е пуснал да отиде да вземе медал от президента Путин “.

Освен спецсъдията, черен щемпел от Щатите получават брачната половинка му Корнелия Стойкова-Миталова и щерка му Гергана Миталова. В профила си в обществените мрежи Гергана споделя, че е приключила право. Нейн брачен партньор е юристът Майер Герон, наследник на известния правист Йосиф Герон. Андон Миталов участва на фамилните тържества и празниците на внучетата си, излиза наяве от фотоси във фейсбук.

Миталов стартира кариерата си през 1991 година като боен следовател, а три години по-късно и боен прокурор. През 1999 година изненадващо подава оставка и става юрист. Десетина година по-късно желае освобождението му да бъде оповестено за незначително с претекста, че оставката му е импортирана от „ незапознат орган “, а подписът не бил негов.

Съдът отхвърля да го възвърне на работа. През 2013 година взе участие в конкурс на спецсъда и получава оценка 3,95. Заради представянето си Висш съдебен съвет отхвърля да го назначи, само че той апелира и печели. Така през 2014 година стартира да правораздава на столичната ул. „ Черковна “.

В декларацията си пред Сметната палата Миталов афишира добит през 1993 година апартамент в София с повърхност от 114 кв. м. за 90 500 лева, както и гараж за 13 500.

През 2004 година се сдобил с една втора част от два жилището в столицата, демонстрира информация в Имотния указател. Единият е от 68 кв. м. и платен за 19 хиляди лева, а другият е 126 кв. м. в столичния кв. „ Лозенец “, платен за 19 500 лева от Министерството на защитата.

Източник: narod

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР